VEDLIKEHOLD

Vedlikehold

Marmor

Marmor er et vakkert og luksuriøst materiale som krever spesiell omsorg. 

Når det gjelder rengjøring av marmor, er det viktig å unngå bruk av sterke kjemikalier som kan skade overflaten. Bruk heller en mild såpe eller et spesiallaget rengjøringsmiddel for marmor. Tørk av overflaten med en myk klut eller svamp, og unngå å gni hardt for å unngå riper. 

Når det gjelder vanlige vedlikeholdsrutiner, er det viktig å tørke opp søl og flekker umiddelbart for å unngå permanent skade. Bruk alltid underlag eller skåler under varme gjenstander som kan etterlate merker på marmoren. Og for å unngå riper, unngå å bruke skarpe eller harde gjenstander direkte på overflaten.

Komposittstein

Kompositt er et materiale som har svært lav porøsitet og som nærmest ikke suger til seg fuktighet i det hele tatt.  Den lave porøsiteten gjør også at kompositt er svært hygieniske valg ettersom bakterier i liten grad kan sette seg fast i materialene.

For å rengjøre et bord i kompositt trenger du som regel bare å bruke en fuktig klut med rent vann. Vil du bruke et rengjøringsmiddel bør du velge et som er nøytralt, svakt alkalisk (pH 8-10) eller svakt syreholdig (ph 4-6). Skuremidler skal ikke brukes på kompositt. Det finnes også egne rengjøringsprodukter spesielt beregnet på kompositt, som blant annet tilfører materialet litt glans. 

Varme gjenstander på kompositt kan føre til misfarging av farge- limkomponentene i materialet.